Óvodai-bölcsődei nyitvatartás

3/18/2020

A koronavírussal kapcsolatos operatív törzs mai tájékoztatóján, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár elmondta, a március 12-én kiadott rendelet módosításra került, visszaadják az önkormányzatok hatáskörébe az óvodai-bölcsődei nyitvatartást.

Ennek értelmében:

2020. március 16-tól, hétfőtől a bölcsődék és óvodák csak ügyeleti rendszerben működnek Szigetszentmiklóson.

-A korlátozott működés miatt kérjük, hogy csak azok a szülők hozzák be gyermekeiket az intézményekbe, akiknél ez feltétlenül szükséges.

-Az ügyeletet elsősorban azon szülők gyermekeinek biztosítjuk, akik az egészségügyi vagy élelmezési ellátásban teljesítenek feladatot, továbbá akik elháríthatatlan akadály miatt kénytelenek gyermeküket behozni az ügyeleti rendszerbe.

-Nem fogadjuk az ügyeleti rendszerben azon gyermekeket, akiknek valamelyik szülője GYES-en, GYED-en, szülési szabadságon van, illetve főállású anya, továbbá azon gyermekeket, akik jelenleg félnapos intézményi ellátásban részesülnek.

-Emellett nem fogadjuk azokat a gyermekeket sem, akiknek idősebb iskoláskorú testvérük otthoni felügyelete megoldott.

 

Az előzőeken túl nem fogadhatják az ügyeletben az intézmények azokat a gyermekeket sem, akiknél orrfolyás, köhögés, felső légúti betegség és/vagy megfázás tünetei észlelhetők.

Kérjük a szülőket, ha a gyermekkel érintkezők közül valaki az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott, tájékoztassa erről az intézményt.

Kérjük azokat a szülőket, akik a következő hetekben gondoskodni tudnak gyermekük otthoni felügyeletéről és nem kívánják igénybe venni az intézményi étkeztetést, a szokásos rendszerben mondják le azt.

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk kiszámítani a járvány terjedését, arra kérjük a tisztelt szülőket, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket.

Mindennél fontosabb a szigetszentmiklósi lakosok biztonsága.

A Szigetszentmiklósi Operatív Csoport folyamatosan ülésezik, s amennyiben olyan információ jut a birtokába, mely indokolja a szigorúbb intézkedések meghozatalát, haladéktalanul döntést hoz és erről tájékoztatja Önöket.

 

Nagy János
Polgármester